Kapitel

HÀr samlar vi referensmaterial och broschyrer om nÀtbyggnad:

ByggsÀtt för fiber-till-hemmet

En skrift frÄn Nexans om olika sÀtt att bygga omrÄdesnÀt, olika material/kablar och utrustningar för dessa.

Nexans har levererat optokabelsystem för mark och luft i snart 20 Är. Med stöd av vÄra erfarenheter har vi skapat Nexans StadsnÀtssystem, ett komplett system med beprövade komponenter och lösningar.

I denna skrift vill vi berÀtta vilka alternativ som finns för hur man kan bygga den sista delen av nÀtet, fiber-till-hemmet (FTTH), med hög kvalitet till lÄg kostnad.

LÀnk till skriften hÀr.

FĂ€ltkabel

Försvarets anvisningar för att bygga (tillfÀlliga) nÀt. Med bl.a optokabel. FrÄn 2001.

Förord

Behovet att kunna bygga, nyttja, underhĂ„lla och bryta egna fĂ€ltlinjer finns bĂ„de i nuvarande och i den framtida Försvarsmakten. Även om den tekniska utvecklingen gĂ„r snabbt, behövs kabelförbindelser som en del i de kedjor av olika sambandsmedel och system som ledningssystem utgör.

Framtiden krĂ€ver ett utökat behov av optiska kabelförbindelser med ny kabelmateriel, fler men kortare linjebyggnadsstrĂ€ckor samt att förbindelserna nyttjas för andra uppgifter Ă€n att leda strid.   <fortsĂ€ttning i skriften> …

LÀnk till skriften hÀr.

Anvisning för förlÀggning av Optokabel

Anvisningar frÄn Försvarets Materialverk (FMV) 2008:

INLEDNING

Denna anvisning omfattar inomhus och utomhus förlÀggning av optiska kablar.

<klipp.>

bestÀmmelser som gÀller. I tillÀmpbara fall hÀnvisas Àven till nationell och internationell standard.
FMV anvÀnder standardutrustning i sÄ stor utstrÀckning som möjligt.

Detta innebÀr att normer frÄn ITU, SIS, IEC m.fl. gÀller om FMV ej givit ut egna bestÀmmelser. DÄ man anvÀnder komponenter speciellt för militÀrt bruk försöker man om möjligt  anvÀnda standarder frÄn EUROCOM, MIL, DOD m.fl.
<klipp …>


LÀnk till anvisningarna hÀr.

Inga kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Det går att läsa mer om bokens syfte under länken om kokboken. Har du istället konstruktiva ideer och förslag så kan du kontakta någon av de ansvariga. Kontaktuppgifter till dem finns under sidan kontakta. Här finns hela bokens kommentarer i ett RSS flöde

Projektet genomförs av Stiftelsen Folkets Hubb i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan och lokala krafter med EU-finansierig i form av Landsbygdsmedel administrerade av Jordbruksverket.

Administrativt