Bredbandskokboken.se

En samlingsvolym för alla er som inte blir serverade
HÀr finns information för alla er som inte har eller vill ha mer bredband
– och Ă€r beredda att sjĂ€lva göra nĂ„t Ă„t det.

Bredbandskokboken Àr ett projekt med finansiering frÄn Jordbruksverket. Enligt projektets beslutsdokument Àr syftet:

Projektet Bredbandskokboken ska inventera och sammanstÀlla erfarenheter frÄn tidigare bredbandsprojekt i glesbygdsomrÄden i Sverige. Arbetet ska resultera i en kokbok om hur man skapar bredband till ocksÄ det sista hushÄllet. Med hjÀlp av kokboken ska byar, samhÀllen, samfÀlligheter och enskilda kunna hitta en lösning som passar bÀttre Àn nuvarande utbud. Kokboken kommer att publiceras pÄ en uppdaterbar informationswebb för att inte omedelbart bli inaktuell.

Projektet ska genomföras av Stiftelsen Folkets Hubb i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan, Glesbygdsverket och lokala krafter.

Resultatet kommer att redovisas i sÀrskilda seminarier som riktas till byautvecklingsgrupper, intresserade kommuner och intresseföreningar under vÄren 2009.

InnehÄllet kommer att bestÄ av dels en sammanstÀllning av aktuellt referensmaterial, dels av en del dÀr aktuella projekt, nÀtleverantörer, utrustningsleverantörer, tjÀnsteleverantörer .. m.fl sjÀlva kan bidra med innehÄll.Gå direkt till första kapitlet


Läs mer om hur sidan fungerar


Läs om kokbokenInnehållsförteckning

Det går att läsa mer om bokens syfte under länken om kokboken. Har du istället konstruktiva ideer och förslag så kan du kontakta någon av de ansvariga. Kontaktuppgifter till dem finns under sidan kontakta. Här finns hela bokens kommentarer i ett RSS flöde

Projektet genomförs av Stiftelsen Folkets Hubb i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan och lokala krafter med EU-finansierig i form av Landsbygdsmedel administrerade av Jordbruksverket.

Administrativt