Kapitel

För att starta den hÀr processen krÀvs att nÄgon (du?) vill, har ett personligt engagemang och kraft nog att starta ett eget initiativ. Undersök intresset genom att samla grannar och nÀringsidkare i byn/trakten/huset till ett uppstartsmöte.

Syftet med detta Ă€r att informera om de möjligheter som finns. AnvĂ€nd gĂ€rna information, material och referenser pĂ„ den hĂ€r websiten – och ta gĂ€rna kontakt med personer som har erfarenhet av processen. Resultatet Ă€r att förstĂ„ hur mĂ„nga man Ă€r som vill vara med, hur mycket man Ă€r villiga att satsa och hur mycket man kan bidra med i form av eget arbete och andra resurser.

Är ni tillrĂ€ckligt mĂ„nga som Ă€r intresserade och vill fortsĂ€tta sĂ„ bör man redan nu formalisera gemenskapen. Speciellt om man tĂ€nker sig söka bidrag frĂ„n det allmĂ€nna krĂ€vs att man registrerat sitt samarbete som en juridisk person – med stadgar, utsedd ordförande och andra kontaktpersoner.

Det finns mĂ„nga former som uppfyller detta, t.ex ekonomisk förening. Men eftersom resultatet, om allt gĂ„r vĂ€gen, ska bli en gemensamĂ€gd installation – fastighet – som ska drivas och förvaltas under lĂ„ng tid Ă€r en samfĂ€llighetsförening ett bra val.

Inga kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Det går att läsa mer om bokens syfte under länken om kokboken. Har du istället konstruktiva ideer och förslag så kan du kontakta någon av de ansvariga. Kontaktuppgifter till dem finns under sidan kontakta. Här finns hela bokens kommentarer i ett RSS flöde

Projektet genomförs av Stiftelsen Folkets Hubb i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan och lokala krafter med EU-finansierig i form av Landsbygdsmedel administrerade av Jordbruksverket.

Administrativt